Den rette lift til arbejde med el- og hybrid-biler

Den rette lift til arbejde med el- og hybrid-biler

Den rette lift til arbejde med el- og hybrid-biler

Af Motormagasinet, 06/11/2020

Den rette lift til arbejde med el- og hybrid-biler
Hvilken lift skal man vælge, hvis man skal arbejde med el- og hybrid-biler? Det spørgsmål bliver mere og mere aktuelt, efterhånden som disse biltyper indtager markedet.

Det store batteri på el-bilerne ligger i hele bunden af køretøjet, hvilket kan gøre det vanskeligt at finde gode løftepunkter. Der er ingen standarder for placering af løftepunkter. Derfor er det vigtigt at have en autolift der er fleksibel i rækkevidde og bevægelighed og som er velegnet til forskellige typer arbejde.

El-biler behøver nødvendigvis ikke en særskilt arbejdsstation
Det er nemlig ikke nødvendigt at investere i en særlig specialbygget lift som er begrænset til arbejdet på el-biler.

For at et værksted skal være velfungerende og have et godt workflow, er det afgørende at der er biler på liftene hele tiden. Der er ikke plads til at have en arbejdsstation der er 100% dedikeret til arbejde på el-biler, hvis der ikke kommer nok el-biler ind på værkstedet til at holde liften beskæftiget.

Løsningen kunne være en AUTOPSTENHOJ Masterlift 2.35, der er en all-round undergulvsløfter med så stor fleksibilitet, at ethvert løftepunkt er muligt at nå, samtidig med at den kan fungere som en almindelig arbejdsstation der indgår i det daglige arbejde på værkstedet.

Det handler om at finde de rette løftepunkter
De fleksible svingarme er dobbelt teleskopiske, hvilket giver stor spændvidde i forhold til placering af løftepunkter og kan netop tage hensyn til, at løftepunktet ikke kan ligge inde under bilen pga. batteriet, men skal findes på panelerne.

Liften har en meget lav minimumshøjde på kun 70 mm hvilket gør, at den kan komme under selv meget lave sportsmodeller.

Den store afstand på op til 2.600 mm mellem stemplerne giver gode indkørselsforhold.

Skulle løftepunkterne være helt umulige at placere, så tilbyder Masterliften muligheden for, nemt og hurtigt, at udskifte konsollerne med hjulgafler der løfter direkte på hjulet.

Herudover er liften velegnet til generelt arbejde med reparation og vedligehold, hvor der er brug for at kunne placere løftepunkterne fleksibelt. Derfor en den også særlig velegnet til pladeværkstedet.

Produktinformation: https://stenhoj.dk/autopstenhoj-2-35-saa


Ved svære løftepunkter kan bilen løftes direkte på hjulene ved hjælp af hjulgafler.


Dobbelt teleskopiske svingarme giver mulighed for at ramme ethvert løftepunkt.