Samarbejdet med STENHØJ DK som leverandør har været båret af Stenhøj DKs store viden omkring produkter, indretning, workflow og ikke mindst det faktum at Stenhøj DK kunne være totalleverandør på alt fra lifte, olieudstyr, udsugning og værkstedsindretning. Der har været forskellige leverandører i spil, og vi benytter denne gang ikke samme totalleverandør som ved vores bygning af Holbæk hoveddomicilet i 2013/14.

Vi har i både ledergruppen og blandt mekanikere, der jo skal betjene maskiner og indretning i det daglige, sat en masse plusser og minusser – det er detaljerne i Stenhøjs udstyr og setup, der har gjort udslaget– ikke prisen, der var nogenlunde ens. Og så har det også handlet meget om personlig kemi og udsigt til professionalisme fra Stenhøj som fremtidig samarbejdspartner mere end ”bare” en leverandør". 

- Kristian Haubjerg, Bin2Bil

Det er ikke første gang Bin2bil bygger bilhus og de har derfor gjort sig en del erfaringer allerede og havde en klar idé om, hvilke krav de havde til værkstedudstyr og indretning.

Stenhøj DK har være totalleverandør på projektet. Værkstedet kommer til at indeholde indskrivning, mekanisk værksted, pladeværksted, kosmetisk klargøring samt grovværksted.

Hvad har Bin2Bil valgt til de forskellige typer værksteder?

Servicerådgivning/indskrivning

I indskrivningen finder man en 2-stemplet Eurolift med 3 tons kapacitet og bæreplader. Indskrivningen er også udstyret med bremseprøvestand med støddæmpertester.

Mekanisk- og varevognsværksted

Det mekaniske værksted er også udstyret med den 2-stemplede Eurolift, der giver rigtig god adgang til bilen til de fleste typer arbejde.

Forberedt til arbejde på el- og hybridbiler

De har derfor valgt at installere 2 stk. 2-stemplet Masterlift 2.35 løftere med bred stempelafstand. Placeringen af batteriet på el-biler kan gøre det vanskeligt at finde gode løftepunkter. I dag er der ingen standarder for placering af løftepunkter indenfor de forskellige bilmærker.

Derfor er det vigtigt at have en autolift der er fleksibel i rækkevidde og bevægelighed og som er velegnet til forskellige typer arbejde. Og her er kommer Masterliften til sin ret! Liften er udstyret med teleskopiske svingarme, der giver den fleksibilitet der er brug for, til at nå selv de sværeste løftepunkter.

Den brede stempelafstand sørger for, at bunden kan være helt fri og at der er langt bedre adgang til at arbejde med batteripakken. For at kunne servicere varebiler har værkstedet naturligvis også en 4-søjlet Major med hele 7,2 tons løftekapacitet.

Arbejdsstationen er placeret ved en port der giver hurtigt adgang til at køre op på løfteren og få bilen op i højden. Det samme gør sig gældende for den 2-stemplede Biglift med en løftekapacitet på 5,5 tons, der giver mulighed for andre løftepunkter end den 4-søjlede.

4-hjulsudmåling – et forretningsområde i sig selv

4-hjulsudmåling eller sporing som man også kalder der, er et ofte overset forretningsområde. Bin2Bil har sørget for at etablere en 4-søjlet Major lift – designet til at udføre sporingsarbejde. Her kan man lynhurtig konstatere om bilen er ude af sporing og informere sin kunde herom.

2/3 af alle biler der kommer på værksted, er ude af sporing. De 5-10 min. arbejde det tager at konstatere om der er behov for sporing vil ret hurtigt være godt tjent ind.

Læs mere om, hvordan du kan gøre sporing til et forretningsområde og prøv vores beregner for at se, om du også kan tjene penge på sporing.

Oliestyring

Igennem hele værkstedet er der på hver anden arbejdsstation etableret tappestation til 8 forskellige oliekvaliteter samt sprinklervæske. Olieanlægget har elektronisk opkobling til faktureringssystemet, hvor man først kan tappe efter indtastning af arbejdskort – herved sikrer man at alt forbrug bliver registreret og kommer med på arbejdskortet.

Ved hver arbejdsstation er der trykluft-slangerulle samt 230 V el-rulle. Trykluften kommer fra 15 kW STENHØJ skruekompressor placeret i et teknik-rum på 1 sal, for at minimere støj.

Der er etableret slangeruller for udstødningsgas-udsugninger mellem arbejdsstationerne.

Volvo har sin helt egen plads

For at få lov til at være autoriseret Volvo værksted, skal der overholdes visse regler. Bin2Bil har dedikeret 4 arbejdsstationer kun til Volvo.

Nogle af reglerne er f.eks. at værkstedsområdet skal have specielle fliser, specifikke værkstedmøbler, særlig belysning, regler for montering af strøm, slangeruller osv. Det er helt tydeligt på værkstedet, hvor Volvo hører til.

Pladeværksted

På pladeværkstedet har Bin2Bil valgt den 1-stemplede solo lift der med sine fleksible teleskop-svingarme gør det muligt at finde selv svære løftepunkter under bilen. Liften står på en enkelt søjle, hvilket giver god adgang hele vejen rundt om køretøjet og har stadig en løftekapacitet på 3,5 tons – det gælder selvfølgelig også når armene er helt ude i de yderste positioner.

Til arbejde på varevogne dækker den 2 stemplede Biglift med 5,5 tons kapacitet behovet. Denne model er også udstyret med fleksible teleskop-svingarme.

På pladeværkstedet er den rette udsugning helt essentiel i forhold de forskellige opgaver. Der er etableret udsugning for udstødningsgas og rudelim. 2 railsystemer giver fleksibel adgang til udsugning af svejserøg.

Slangerne har touchless arme og mundstykke der giver en stor grad af frihed og fleksibilitet. Endeligt er der etableret et centralt højvacuum anlæg til udsugning af slibestøv.

Med Touchless Rail får du et fleksibelt udsugningssystem med mange muligheder for, at effektivisere arbejdsgangene på værkstedet.

Systemet består af en letløbende slædekanal i loftet, hvor udsugningsarmene kører gnidningsfrit mellem arbejdsstationer. Det betyder at du nemt kan placere udsugningen netop der, hvor der er brug for det.

En anden fordel ved slædekanalen er, at man har mulighed for at samle flere udsugningsarme ved samme arbejdsstation, som løser udfordringen, hvis du arbejder på en bil med dobbelt udstødning.

Touchless udsugning

Flere og flere biler har integreret udstødning, hvor du ikke har mulighed for at fastgøre udsugningsmundstykket direkte på udstødningen.

Det er ikke længere et problem med Touchless systemet, da mundstykket placeres direkte foran udstødningen uden at berøre bilen. Udsugnings- armen er designet til at kunne fastholde sig selv i den ønskede position og opsuge udstødningsgas eller andre skadelige gasser/kemikalier.

Sliberum og grovværksted

På grov værkstedet hvor der laves med del slibearbejde er der etableret speciel udsugning for sandblæsekabine og bænksliber.

→ Besøg bilhuset i VR

→ Klik her for at se billeder

Skal vi også hjælpe jer ?

Lars Hillker Madsen

Projekt og koncernsalg

Mobil: +45 40 49 06 18

E-mail: lhm@stenhoj.dk

se nærmere på de enkelte løsninger

Solide og gennemtænkte løsninger hele vejen rundt


×