”Vi valgte Stenhøj DK til at varetage vores projekt. Ikke fordi de var billigst, men fordi de simpelthen havde de bedste løsninger og de rigtige produkter til at skabe det værksted vi gerne vil have,”

- indehaver Casper Møller.


Nyt pladeværksted og renovation af mekanisk værksted

Bilhuset i Køge stod overfor at skulle renovere det mekaniske værksted og bygge helt nyt pladeværksted. Indehaver Casper Møller ønskede en skræddersyet løsning med gode gennemtænkte løsninger.

Casper fortæller: ”For mig var det vigtigste faktisk, at det var en 100% skræddersyet løsning, præcis til mit værksted og som samtidig havde mine fremtidsplaner for øje. Jeg ønskede input og inspiration, så jeg kunne vælge de helt rigtige løsninger til mit værksted.”


Effektive arbejdsgange og synergi mellem afdelinger!

Tidligere var værkstederne spredt over flere bygninger, hvilket ikke gav det mest optimale workflow i hverdagen. Derfor fik Bilhuset Køge bygget en ny bygning i forlængelse af det mekaniske værksted, hvor det nye pladeværksted blev placeret.

Det gav langt mere synergi imellem de to afdelinger, der i dag arbejder langt tættere sammen – og dermed er begge afdelinger blevet mere effektive.


Smart indretning

Vil du gerne optimere logistikken på værkstedet, således at bilerne kan bevæge sig nemt fra arbejdsstation til arbejdsstation? så kommer der her et godt tip:

Hvis du gerne vil have mulighed for at køre over undergulvsliftene for at komme fra A til B uden at beskadige hverken bil eller lift, så kan du vælge at nedsænke liften helt ned i gulvet så det ligger plant. Det giver fri adgang til at køre over og derhen hvor du gerne vil.

Den løsning har vi brugt ved pladeværkstedet hos Bilhuset Køge ved centrale arbejdsstationer, for at bilerne ikke skal hele vejen rundt om bygningen og ind ad porten, men kan bevæge sig frit på værkstedet.

Ved at nedsænke den 2-stempede lift er det muligt at køre over den fra alle vinkler uden at beskadige hverken bil eller lift.


Det nye pladeværksted

På et pladeværksted er fleksibilitet og god adgang rundt om køretøjet afgørende. Her kommer undergulvs-liften til sin ret. Her er både fri adgang hele vejen rundt om bilen og man har hurtig og nem opkørsel og placering af løftepunkter.


Undergulvsliften giver hurtig opkørsel og hurtig placering af løftepunkter


Med XY-konsoller kan bærearmene glide på lang og på tværs og dermed justere bredden og dermed udvide rækken af biltyper der kan komme på liften.


Til de rigtig svære løftepunkter

Mange opgaver kan klares på den 2-stemplede kørebanelift, men nogle gange har man brug for mere fleksibilitet i forhold til placering af løftepunkter. Derfor har pladeværkstedet også fået en ét-stemplet undergulvslift med op til 3,5 tons kapacitet, udstyret med fire teleskopiske svingarme, der giver mulighed for at ramme ethvert løftepunkt.

Til de tungere køretøjer er der valgt en 2-stemplet undergulvslift med teleskopiske svingarme med op til 5,5 tons kapacitet.

Den 1-stemplede lift med teleskopiske svingarme, kan ramme stort set ethvert løftepunkt, uanset hvor skadet bilen er.
Sololiften giver fantastisk fleksibilitet med teleskopiske svingarme


Bigliften har flere ”muskler” og her kan armene kører på superstrukturen for at justere bredden


Udsugning er vigtigt – især på pladeværkstedet

Slibestøv, svejserøg, røggas – der er mange ting i luften på et pladeværksted og en effektiv udsugning er essentiel. Derfor er der etableret komplet udsugningsanlæg på hele værkstedet.


Den fleksible udsugningsarm fra Geovent gør det nemt at placere suget der hvor der er mest brug for det.


Renovering af det mekaniske værksted

Det mekaniske værksted trængte til at blive opdateret – både i forhold til de opgaver der kommer ind på værkstedet, men også for at være klar til fremtiden.


Ny dæklinje med fokus på effektivitet og præcision

Til dæklinjen er der valgt et setup med Corghi Master Jolly - en dækjernsfri dækskifter med centeropspænd sat sammen med Corghi EM9780 afbalanceringsmaskine med diagnosefunktion. Denne kombination giver en rigtig stærk dæklinje, som er både effektiv, hurtig og præcis.


Dæklinjen er både effektiv og præcis.

Master Jolly dækskifteren fra Corghi er en del af Corghis Master serie, som bare er noget af det bedste på markedet og unik i mange funktioner.


Patenteret Smart Head monteringshoved

Jolly’en har Corghis patenterede ”Smart Head” monteringshoved, hvor du fjerner alt stress fra dækket ved demontage og samtidig sikrer at fælgen ikke bliver skadet eller ridset.

Læs mere om Corghi Master Jolly

Læs også artiklen "Sådan tjener du penge på sporing"


Diagnose er vejen frem!

Ved at bruge diagnose i afbalanceringen undgår du, at din kunde kommer tilbage med klager over rystelser i rattet og mislyde i bilen. Maskinen måler ovaliteten i henholdsvis dæk, fælg og hele hjul, og foreslår det bedste monteringsmatch herimellem for at opnå størst mulige rundhed. Det giver det bedste og mest præcise resultat.

Læs mere om, hvordan du arbejder med diagnose


4-hjulsudmåling giver mening – i dag mere end nogensinde

Bilhuset Køge har investeret i en arbejdsstation for 4-hjulsudmåling – og det giver rigtig god mening. 4-hjulsudmåling kan blive et lukrativt forretningsområde, hvis man satser på det, og har det for øje, hver gang man har en kunde på værkstedet.


Ikke kun komfort og køreglæde

4-hjulsudmåling kommer i fremtiden ikke kun til at handle om komfort, sikkerhed og køreglæde. Både for biler med forbrændingsmotor og el-biler vil energiforbrug få et større fokus. For forbrændingsbiler for at udlede mindst mulig CO2 – for el-biler for at opnå så lang rækkevidde som muligt på en tankning strøm.

Her kommer 4-hjulsudmåling i spil, i forhold til at optimere din kørsel mest muligt. Et bedre vejgreb, korrekt hjulstilling og mindre slitage er alle elementer der påvirker bilens ydelse på vejen.

Optimering bliver mere og mere vigtig – hver kilometer tæller i kampen om at opnå det bedste miljø-regnskab.

Hos Bilhuset Køge er der valgt et set-up med en 4-søjlet Major sporingslift udstyret med 2 donkrafte.

Den er sat sammen med Corghi BlackTech X 4-hjulsudmåler. Det er en 3D udmåler, med indbygget database, der sikrer lynhurtig 4-hjulsudmåling da fælgslagskompensering foregår ved blot at skubbe bilen så løft af bilens aksler helt undgås. Udmålerens opbygning med roter-bare kameraer gør at denne udmåler tager markant mindre plads på værkstedet i forhold til andre 3d-udmålere.Effektiv udsugning

På det mekaniske værksted er der installeret Touchless Rail fra Worky, som er et meget fleksibelt system med en letløbende slædekanal i loftet, hvorpå udsugningsarmene kan køre imellem arbejdsstationer. Systemet er berøringsfri så udsugningsarmen kan holde sig selv foran udstødningen, så mundstykket ikke har kontakt med bilen. Systemet er særdeles velegnet til biler med integreret udsugning.Olieanlæg

På begge værksteder er der placeret tappesteder med 2 oliekvaliteter samt sprinklervæske og AdBlue, der hentes fra centralt olierum.


Indretning

Alle arbejdsstationer har fået nye værkstedsmøbler fra Blika.

→ Besøg vores VR-univers

→   Klik her for at se billeder

Skal vi også hjælpe jer ?

John B. Struve

Salgschef

Mobil: +45 21 71 43 69

E-mail: jbs@stenhoj.dkSe Bilhuset Køge's udstilling & værkstedSe Bilhuset Køge's Skadescenter i VR

se nærmere på de enkelte løsninger

Solide og gennemtænkte løsninger hele vejen rundt

7

Ny dæklinje med fokus på effektivitet og præcision

Til dæklinjen er der valgt et setup med Corghi Master Jolly - en dækjernsfri dækskifter med centeropspænd sat sammen med Corghi EM9780 afbalanceringsmaskine med diagnosefunktion. Denne kombination giver en rigtig stærk dæklinje, som er både effektiv, hurtig og præcis. Her leveret i specialfarve.

8

Afbalancering med diagnose

Med Corghi Corghi EM9780 afbalanceringsmaskine kan du bruge diagnose i afbalanceringen. Herved undgår du, at din kunde kommer tilbage med klager over rystelser i rattet og mislyde i bilen. Maskinen måler ovaliteten i henholdsvis dæk, fælg og hele hjul, og foreslår det bedste monteringsmatch herimellem for at opnå størst mulige rundhed. Det giver det bedste og mest præcise resultat.

11

Touchless Rail system

På det mekaniske værksted er der installeret Touchless Rail fra Worky, som er et meget fleksibelt system med en letløbende slædekanal i loftet, hvorpå udsugningsarmene kan køre imellem arbejdsstationer. Systemet er berøringsfri så udsugningsarmen kan holde sig selv foran udstødningen, så mundstykket ikke har kontakt med bilen.

5

Høj effektivitet

Undergulvsliften giver hurtig opkørsel og hurtig placering af løftepunkter.

6

Hvorfor vælge en undergulvslift?

- Hurtig og nem indkørsel

- Let og god adgang hele vejen rundt om køretøjet

- Det hydrauliske system betyder mindre slid

- Løftepunkterne er nemme og hurtige at placere

- Meget fleksible udvidelsesmuligheder

- Velegnet til arbejde på el-biler

Billede af Masterlift med XY konsoller.

2

Til de svære løftepunkter

Den 1-stemplede Solo lift fra Autopstenhoj er idéel til pladeværkstedet. Den er udstyret med fire teleskopiske svingarme, der giver mulighed for at ramme ethvert løftepunkt, samtidig med at du har fri adgang hele vejen rundt om bilen.

1

Smart indretning

Vil du gerne optimere logistikken på værkstedet, således at bilerne kan bevæge sig nemt fra arbejdsstation til arbejdsstation? så kommer der her et godt tip:

Ved at nedsænke den 2-stemplede lift så den ligger plant med gulvet, giver det fri adgang til at køre over og derhen hvor du gerne vil.

3

Til de tunge køretøjer

Den 2-stemplede Biglift fra Autopstenhoj kan med sin løftekapacitet på 5,5 tons tage de tungere køretøjer. De teleskopiske svingarme giver fleksibiliteten til at ramme de svære løftepunkter.

4

Masterlift med XY konsoller

Masterliften har XY-konsoller hvor bærearmene kan glide på lang og på tværs og dermed justere bredden og dermed udvide rækken af biltyper der kan komme på liften.

Læs mere om liften her.

5

Høj effektivitet

Undergulvsliften giver hurtig opkørsel og hurtig placering af løftepunkter.

6

Hvorfor vælge en undergulvslift?

  • - Hurtig og nem indkørsel
  • - Let og god adgang hele vejen rundt om køretøjet
  • - Det hydrauliske system betyder mindre slid
  • - Løftepunkterne er nemme og hurtige at placere
  • - Velegnet til arbejde på el-biler
13

OLIERUMMET

I det totale projekt har Stenhøj DK også leveret og tegnet løsningerne til olie- og udsugning. I den forbindelse er der igen lagt stor vægt på at kunne servicere det mangfoldige udvalg af køretøjer som Selected Car Leasing er indrettet til at skulle servicere på værkstedet.

Alle olietønder er koblet op på et digitalt tappeanlæg som registrerer forbrug, for nem og hurtig håndtering.

Tryk her for at gå på opdagelse i vores sortiment af olieudstyr.

14

OLIERUMMET

I det totale projekt har Stenhøj DK også leveret og tegnet løsningerne til olie- og udsugning. I den forbindelse er der igen lagt stor vægt på at kunne servicere det mangfoldige udvalg af køretøjer som Selected Car Leasing er indrettet til at skulle servicere på værkstedet.

Alle olietønder er koblet op på et digitalt tappeanlæg som registrerer forbrug, for nem og hurtig håndtering.

Tryk her for at gå på opdagelse i vores sortiment af olieudstyr.

10

Arbejdsstation for 4-hjulsudmåling

4-hjulsudmåling kan blive et lukrativt forretningsområde, hvis man satser på det – f.eks. med en dedikeret arbejsstation. Her består setup’et af en Autopstenhoj Major ​4-søjlet liftmed to donkrafte og en løftekapacitet på 5,2 tons og en Corghi Blacktech 4-hjulsudmåler.

9

3D 4-hjulsudmåling

Corghi Blacktech 4-hjulsudmåler har indbygget database, der sikrer lynhurtig 4-hjulsudmåling da fælgslagskompensering foregår ved blot at skubbe bilen så løft af bilens aksler helt undgås. Udmålerens opbygning med roter-bare kameraer gør at denne udmåler tager markant mindre plads på værkstedet i forhold til andre 3d-udmålere.

17

OLIERUMMET

I det totale projekt har Stenhøj DK også leveret og tegnet løsningerne til olie- og udsugning. I den forbindelse er der igen lagt stor vægt på at kunne servicere det mangfoldige udvalg af køretøjer som Selected Car Leasing er indrettet til at skulle servicere på værkstedet.

Alle olietønder er koblet op på et digitalt tappeanlæg som registrerer forbrug, for nem og hurtig håndtering.

Tryk her for at gå på opdagelse i vores sortiment af olieudstyr.


×