Det behøver ikke være så svært (eller dyrt) at løfte el- og hybridbiler

Det behøver ikke være så svært (eller dyrt) at løfte el- og hybridbiler

Det behøver ikke være så svært (eller dyrt) at løfte el- og hybridbiler

Det er nemlig slet ikke nødvendigt at investere i dyre specialbyggede lifte for at få en el-bil op i arbejdshøjde. Det handler om at opnå fleksibilitet – både i udstyret og i hverdagens arbejdsgange.

For at dit værksted kan være velfungerende og have et godt workflow, er det afgørende at der er biler på liftene hele tiden. Der er sjældent plads til at have en arbejdsstation, der er 100% dedikeret til arbejde på el-biler. Den gode nyhed er, at du sagtens kan håndtere både el-, hybrid og forbrændingsbiler på samme lift.

Det samme krav om fleksibilitet gælder også for dit værkstedsudstyr. På nuværende tidspunkt er der ingen standarder for, hvor løftepunkterne er placeret på el-bilerne. Derfor er det vigtig, at dit udstyr er fleksibelt nok til at kunne ramme mange forskellige løftepunkter.

Se hvilke lifte vi anbefaler til arbejde på el biler.

Der findes forskellige typer teleskopiske svingarme med varierende udtræksmuligheder

Den 2-søjlede lift

Den 2-søjlede lift er et godt bud til en arbejdsstation for el- og hybridbiler.

Du skal være opmærksom på, at liften har teleskopiske svingarme. Her kan armene dreje på selve løftestolen. Det et en stor fordel, at armene også er teleskopiske – dvs. de kan forlænges i udtræk. Der findes forskellige typer med varierende udtræksmuligheder.

Fordelen ved denne type arme er, at man har mange tilpasningsmuligheder, der gør det nemt at ramme hvilket som helst løftepunkt. I kombination med et godt udvalg af konusser er du rigtig godt kørende.

Du skal huske at være opmærksom på, at den max. kapacitet der er angivet på liften, også gælder når armene er helt ude i yderpositionerne!

Læs om fordelene ved en undergulvslift her.

Den 2-stemplede lift

Den 2-stemplede undergulvslift er meget populær på mange værksteder.

Det er en god allround lift, der kan løse de fleste opgaver. Og så er den også et godt valg til arbejde på el-biler.

Ligesom på de 2-søjlede lifte, er armene afgørende for din fleksibilitet. Det er en stor fordel, hvis din lift har teleskopiske svingarme, der kan forlænges efter behov og dreje på hovedet. Der findes forskellige typer ”hoveder” eller superstrukturer som man også kalder det. Bl.a. med forskellige typer svingarme.

Det giver stor spændvidde i forhold til placering af løftepunkter og kan netop tage hensyn til, at løftepunktet ikke kan ligge inde under bilen, men ofte skal findes på panelerne.Afstand mellem stemplerne

Når man snakker arbejde med el-biler og undergulvsløftere, er det en fordel at vælge en model med bred stempelafstand. Det giver et større arbejdsrum til at placere løftepunkterne.

Læs også om, hvor nemt det er at etablere en undergulvslift på et eksisterende værksted.

Konsoller og tilbehør

For både den 2-søjlede lift og undergulvsliften gælder det, at for at opnå maksimal fleksibilitet er det afgørende, at du har et bredt udvalg af konsoller og andet tilbehør der kan hjælpe dig i hverdagen.

Skulle det være helt umuligt at finde gode løftepunkter, kan en hjulgaffel være løsningen. Her løftes bilen direkte på hjulene, hvilket giver fri adgang til undervognen.

Se vores store udvalg af konsoller herFor yderligere information kontakt:


Projekt- og koncernsalg
Lars Hilker Madsen
Mail: lhm@stenhoj.dk
Tlf.: 40 49 06 18

Projekt- og koncernsalg
Jan Gade
Mail: jga@stenhoj.dk
Tlf.: 21 60 21 82
×