Hvorfor skal jeg vælge en undergulvslift?

Hvorfor skal jeg vælge en undergulvslift?

Hvorfor skal jeg vælge en undergulvslift?

Undergulvslifte vinder mere og mere indpas på de danske værksteder, og det er der mange gode grunde til:

  • - Flere løftere på mindre plads
  • - Hurtig og nem indkørsel
  • - Let og god adgang hele vejen rundt om køretøjet
  • - Det hydrauliske system giver en hurtigere løftetid
  • - Det hydrauliske system betyder også mindre slid og dermed billigere vedligehold
  • - Løftepunkterne er nemme og hurtige at placere
  • - Meget fleksible udvidelsesmuligheder
  • - Velegnet til arbejde på el-biler

2-stemplet undergulvslift med superstruktur med arme

En undergulvslift er smart i arbejdssituationer, hvor der kræves god adgang til kabinen og under bilen som eks. i en check-in, klargøring, et mekanisk værksted, på pladeværkstedet og så er den også genial til arbejde på el-biler.

Undergulvsliften kræver mindre plads på værkstedet end f.eks. en 2-søjlet lift, af den simple årsag, at søjlerne på overgulvsliften fylder mere og er placeret på ydersiden af bilen. På en undergulvslift med bæreplader som eks. en Eurolift er stemplerne placeret under bilen.

2-søjlet overgulvslift

2-stemplet undergulvslift med bæreplader

Selv på undergulvs-lifte med en superstruktur med arme, hvor der er større afstand mellem stemplerne – fylder de stadig mindre end en 2-søjlet overgulvslift.

2-stemplet undergulvslift med superstruktur med arme.

Som tommelfingerregel siger man, at man kan have 4 stk. undergulvslifte på samme plads som 3 stk. 2-søjlede lifte kræver.

Få et overblik over de forskellige typer af undergulvslifte herHvordan fungerer en undergulvslift?

For at etablere en undergulvslift, nedsænkes en kassette ca. 2,6 meter ned under gulvhøjde. Den vandtætte kassette sikrer, at der hverken trænger fugt ind til stemplerne eller at der ved et evt. uheld siver hydraulikolie ud i undergrunden.

Læs her hvordan man nemt etablerer en undergulvslift på et eksisterende værksted

Det hydrauliske system giver et minimum af slid og dermed mindre vedligehold og har faktisk en lidt hurtigere hæve/sænketid end eks. en 2-søjlet lift.

Her ser du, hvordan en undergulvslift ser ud i sin helhed. Stemplernes hydrauliske hæve-/sænke-mekanisme ligger nede i kassetten, således at det kun er superstrukturen der befinder sig over jorden. Ud over alle de øvrige fordele ved undergulvsliften, giver det også et mere æstetisk rent og ryddeligt indtryk på værkstedet.2-stemplet med løfteplader – en favorit på det mekaniske værksted!

Der findes et væld af forskellige typer undergulvslifte, der kan tilpasses stort set enhver arbejdsopgave.

Hvis du ikke har brug for at nå meget specifikke løftepunkter, men i stedet har brug for super hurtig overkørsel og løft – så er det en undergulvslift med PV-hoved du leder efter.

Med et PV-hoved på superstrukturen, løftes der på plader med gummiklodser i stedet for f.eks. arme. Derved har du hurtigt bilen op i arbejdshøjde og kan komme i gang.

Den er perfekt på det mekaniske værksted og pladeværkstedet med sit væld af forskellige opgaver og også i en klargøring, med behov for god adgang til kabinen.

Har du brug for lidt mere fleksibilitet?

PV-hovedet kan også udstyres med XY-konsoller, der giver mulighed for at justere bredden af liften, da pladerne kan glide både vertikalt og horisontalt, hvilket giver rigtig god fleksibilitet. Den udvidede kontaktflade sikrer at flere løftepunkter kan rammes og muliggør løft af flere typer biler.
Stempel-lift med arme giver max. fleksibilitet

Har du brug for maksimal fleksibilitet og formidabel adgang til undervognen – så har du brug for en lift med svingarme.Det er armene der gør forskellen!

Der findes forskellige typer arme til stemplernes superstruktur. Hvilken armtype du skal vælge, kommer helt an på opgaven og hvor stor fleksibilitet du har brug for.

Se en video med Masterlift 2.35 SAA, der viser fordelene ved svingarme


Arm-typer:


Dobbelt-teleskopiske svingarme


Trippel-teleskopiske arme


Dobbelt-teleskopiske svingarme – der kan bevæge sig på tværs af bærepladen.

Den 1-stemplede lift

Den 1-stemplede lift er velkendt på eks. pladeværkstedet. Her har du rigtig god adgang rundt om køretøjet og med de teleskopiske svingarme kan du ramme ethvert løftepunkt.

Se vores 1-stemplede lifte her

Den 2-stemplede lift med svingarme kan det hele

Den 2-stemplede lift med svingarme har stor fleksibilitet og kan løse stort set enhver opgave på værkstedet. Det gælder både for person- og varevogn og tungere køretøjer. Sidst men ikke mindst – er den velegnet til arbejde med el-biler også.

Se vores 2-4-stemplede lifte her


Check-in med undergulvs-kørebanelift

Få en god snak med kunden ved check-in. Med en kørebanelift med frihjulsløfter kan du få bilen op i øjenhøjde sammen med kunden. Der er god adgang både rundt om og under bilen så man kan gennemgå alle typer reparationer. Men undergulvslifte med kørebaner kan bruges mange steder på værkstedet – de er også rigtig gode til reparation og vedligehold.


Se video af Masterlift 2.35 Kombi Check in


Til de tunge køretøjer

Hvis du har pladsmangel på værkstedet, kan du med fordel vælge en undergulvs-kørebane-lift. Den fylder mindre og kan stadig tage de helt tunge køretøjer – op til 6,5 tons.


Den ultimative sporingslift

Autopstenhoj har udviklet en 4-stemplet undergulvslift specifikt til 4-hjulsudmåling. Den er designet med to udsparinger for og bag, samt afstandsstykker i hele længden, der er fikseret med stålkanter i siderne.

Se videoen om AUTOPSTENHOJ SHARK LIFT her

Vil du vide mere om vores undergulvslifte?

Så kontakt en af vores sælgere, der kan hjælpe dig videre.


Projekt- og koncernsalg
Lars Hilker Madsen
Mail: lhm@stenhoj.dk
Tlf.: 40 49 06 18

Projekt- og koncernsalg
Jan Gade
Mail: jga@stenhoj.dk
Tlf.: 21 60 21 82
×