DM i Skills 2022

DM i Skills 2022

DM i Skills 2022

Det er ikke nogen nem opgave at opstille en konkurrencestand ved DM i Skills. Slet ikke når der blandt andet skal indgå et betonstøbt gulv, en 3D hjuludmåler til sporing, en 4-søjlet løfter, og en 2-søjlet løfter velegnet til elbiler.

Men heldigvis er der igen i år mange dygtige fagpersoner som hjælper med at klargøre DM i Skills for mekanikeruddannelsen. Allerede i november 2021 mødtes uddannelsesleder Flemming Folke med samarbejdspartnere fra Au2part og Stenhøj DK for at finde udstyr til konkurrencen. Med faglærernes ’ønskesedler’ i hånden har de fundet det helt rigtige udstyr og værktøj frem, så eleverne kan løse opgaverne, der bliver stillet til konkurrencen, bedst muligt.

Ikke bare en stand

Når man skal lave sådan en stand, er der mange forskellige elementer, der skal tages højde for. Standen skal blandt andet ligne et moderne værksted, og der skal tænkes i grøn omstilling – et af hovedpunkterne for konkurrencen. Derfor vil der også være både en elbil og en hybridbil med.

Målet er at vise noget af det bedste udstyr til branchen p.t. og især i forhold til arbejdet på elbiler og sikkerhed. Dette indebærer eksempelvis et passende underlag af beton, så biler og udstyr står sikkert på den store plæne, konkurrencen ved DM i Skills skal holdes på. På det store område skal der monteres flere maskiner, blandt andet den lynhurtige 3D hjuludmåler Corghi Exact Linear Plus, den elektro-hydrauliske 4-søjlet løfter Major 2.0 4030 og den 2-søjlet løfter Maestro 2.35 Premium der også er velegnet til elbiler.


Corghi Exact Linear Plus

Major 2.0 4030

Maestro 2.35 Premium

Corghi Exact Linear Plus er en 3D 4-hjulsudmåler til sporing af person- og varebiler. 3D udmåler-teknikken sikrer lynhurtig 4-hjulsudmåling da fælgslagskompensering foregår ved blot at skubbe bilen, så løft af bilens aksler helt undgås. Corghi Exact Linear Plus kan fastmonteres på gulvet foran liften, eller kan laves flytbar ved hjælp af en trolley der kan tilkøbes.

Major 2.0 4030 er klassikeren på værkstedet. Den elektro-hydrauliske 4-søjlede løfter leveres som standard med bevægelig kørebane der er forberedt for Autopstenhoj saksedonkraft. Major 2.0 4030 har en kapacitet på 4 tons. 

Maestro 2.35 Premium har svejsede søjler, løftestol, koldvalset spindel, brede installationsmål, ekstremt lave arme og en bred døråbningsvinkel. Maestro 2.35 Premium er en 2-søjlet løfter i Premium design, der er velegnet for sikkert løft af el-biler. Maestro 2.35 Premium har en kapacitet på 3,5 tons.

En konkurrence i skills

Til selve afviklingen af konkurrencen skal eleverne fejlfinde og reparere på fire biler, der hver har forskellige problematikker. Disse opgaver har faglærerne David og Jesper stået for at udvikle og afprøve. Og det er ikke nogen nem opgave, som uddannelsesleder Flemming Folke forklarer:

”Det er noget, der tager tid, og det har kun været muligt, fordi de øvrige medarbejder i afdelingen har ydet en stor indsats i forhold til, at vi fortsat har kunnet afvikle afdelingens normale aktiviteter.”

Vi håber på det bedste for alle deltagerne, og vi glæder os til at følge konkurrencen, når DM i Skills afholdes 28.-30. april 2022 i Høng.

For yderligere information kontakt:

Stenhøj DK
Rasmus Andreasen
Mail: raa@stenhoj.dk
Tlf.: 26 34 14 16

Stenhøj DK
Kjeld Hansen
Mail: khn@stenhoj.dk
Tlf.: 20 24 02 19
×