Er du klar til EU’s nye, skærpede synsregler af tunge køretøjer?

Er du klar til EU’s nye, skærpede synsregler af tunge køretøjer?

Er du klar til EU’s nye, skærpede synsregler af tunge køretøjer?

Nye EU-synsregler træder i kraft i 2023. De nye regler skal sikre ensartethed og kvalitet på tværs af de europæiske landegrænser, ved at bruge pladedetektere til syn af erhvervskøretøjer over 3.500 kg og dermed fjerne tunge køretøjer med alvorlige fejl på vejene.

Selvom de nye regler først træder i kraft i 2023, kan det være en god idé allerede nu at forberede sig: Mange lastbilværksteder har allerede taget den nye teknologi i brug, så de er på forkant med de kommende krav. Der er flere fordele ved at bruge pladedetektere til syn af erhvervskøretøjer. Den nye teknologi højner kvaliteten, og skåner samtidig synsmedarbejderen. Det er slut med hårdt fysisk arbejde med dækjern og donkraft, når styretøjs- og undervognsdele skal testes.

Ifølge Færdselsstyrelsen kan det godt betale sig at sørge for at køretøjet er godt vedligeholdt, da det kan have økonomiske konsekvenser for den enkelte vognmand. Udover at risikere en bøde, kan køretøjet tages ud af drift, hvis det er indkaldt til syn eller har fået køreforbud ved et vejsidesyn.

 

Pladedetektere til synshallerne øger kvaliteten og aflaster medarbejdere
Fra 2023 træder de nye EU-regler i kraft i Danmark. Reglerne gør arbejdet i synshallerne markant nemmere og øger kvaliteten. Ifølge John Struve fra Stenhøj DK skal synshallerne have pladedetektere, som tester hjulophænget. Det giver både mere præcise målinger, og samtidig mindsker det fysiske slid hos synsmedarbejderen.

Kom de nye EU-regler tidligt i møde
De nye skærpede regler for syn af tunge køretøjer og rystehallerne betyder, at der i fremtiden stilles større krav til vedligeholdelse af erhvervskøretøjerne. Derfor har vi sammensat en pakke, som imødekommer de nye krav, og som allerede nu tilfører mere kvalitet ved syn.

Slittagetesteren fra Stenhøj DK hjælper dig, med at blive klar til både vejsidesyn og periodiske syn. Slittagetesteren kan bevæge sig lateralt og medialt, og kan derved hjælpe med kontrol af lejer og affjedringssystem uden brug af værktøj og løfteudstyr. Derudover kan den også hjælpe med at finde slidte styrebolte, løse styrestænger, brudte svejsninger, løse fastgørelser og andre komponentfejl.

Læs mere om slittagetesteren ved at trykke lige her

Slittagetesteren bevæger sig både lateralt og medialt.

Tryk på billedet for at læse mere om slittagetesteren.

×