Liftfirma løfter nyt bilhus på plads

Liftfirma løfter nyt bilhus på plads

Liftfirma løfter nyt bilhus på plads

Af Kim Lesanner, Motormagasinet

Liftfirma løfter nyt bilhus på plads

Bin2Bil udvider med topmoderne bilhus i Slagelse indrettet af Stenhøj DK med ekstra fokus på elbiler og erhvervsbiler med alt i smart værkstedsudstyr – herunder sporing som forretningsområde.

Ekspertise
To bilhuse i Holbæk og Kalundborg, samt et lille serviceværksted i Næstved, er ikke nok for ekspanderende Bin2Bil, der er i fuld gang med at bygge et nyopført og topmoderne bilhus på 3.500 kvadratmeter i Slagelse, som forventes at stå klar til maj 2020. Det nye hus kommer til at rumme mærkerne Volvo, Ford og Hyundai og indeholder salg og værksted sammen med yderligere 480 kvadratmeter dækhal.

Det er ikke første gang, Bin2Bil bygger nyt bilhus og virksomheden har derfor en klar idé om, hvad de gerne vil med værkstedet, der kommer til at indeholde servicerådgivning/ indskrivning, mekanisk værksted, pladeværksted, kosmetisk klargøring samt grovværksted. Samarbejdet med Stenhøj DK som leverandør har været båret af virksomhedens store viden om produkter, indretning, workflow og ikke mindst det faktum at Stenhøj DK kunne være totalleverandør på alt fra lifte, olieudstyr, udsugning og værkstedsindretning, fortæller værkstedschef og projektleder Kristian Haubjerg.

- Der har været forskellige leverandører i spil, og vi benytter denne gang ikke samme totalleverandør som ved vores bygning af Holbæk hoveddomicilet i 2013/14. Vi har i både ledergruppen og blandt mekanikere,der jo skal betjene maskiner og indretning i det daglige, sat en masse plusser og minusser – det er detaljerne i Stenhøjs udstyr og setup, der har gjort udslaget – ikke prisen, der var nogenlunde ens. Og så har det også handlet meget om personlig kemi og udsigt til professionalisme fra Stenhøj som fremtidig samarbejdspartner mere end ”bare” en leverandør, forklarer Kristian Haubjerg.

Klar til at el-biler rykker
Han tilføjer, at en af detaljerne, der valgte Stenhøj til, var udsigten til at kunne effektivisere på den firesøjlede kørebanelift ved at spare mange skridt dagligt med to betjeningspaneler diagonalt i hver sin ende af liften. Markedet for el- og hybridbiler er voksende, og det har Bin2Bil fokus på i det nye byggeri. Bilhuset har derfor valgt at installere to tostemplet Master Flex løftere med bred stempelafstand. På el-biler ligger løftepunkterne ofte meget langt fremme og langt bagud på bilen, da der skal være plads til arbejdet med de store batteripakker under el-bilerne. Den brede stempelafstand på liften sørger for, at bunden kan være helt fri, og at der er langt bedre adgang til at arbejde med  batteripakken.

Det effektive værksted
I det hele taget har det været målet, at hver en kvadratmeter udnyttes på bedste vis for at give et effektivt flow i hverdagen. Bin2Bil har primært valgt at bruge undergulvsløftere på de fleste arbejdsstationer, og det er der flere årsager til. Undergulvsløftere fylder først og fremmest mindre end de sædvanlige 2-søjlede løftere og har en hurtigere løftetid. Med en undergulvsløfter får værkstedet en alsidig
arbejdsstation med rigtig god adgang til bilen til de fleste typer arbejde, hvor ergonomien er i top, fordi løftepunkterne er nemme og hurtige
at placere.

Hydrauliske løftere betyder desuden mindre slid og dermed billigere vedligeholdelse. Tappestation med fakturering Igennem hele værkstedet er imellem hver arbejdsstation etableret tappestation til forskellige olie-kvaliteter samt sprinklervæske. Olieanlægget har elektronisk opkobling
til faktureringssystemet, hvor man først kan tappe efter indtastning af arbejdskort – herved sikrer man, at alt forbrug bliver registreret og kommer med på arbejdskortet. Ved hver arbejdsstation er der trykluft-slangerulle samt 230 V el-rulle. Trykluften kommer fra 15 kW Stenhøj skruekompressor.

Der er etableret slangeruller for udstødningsgas-udsugninger mellem arbejdsstationerne. 

×