Nyt bilhus giver et godt sug i maven

Nyt bilhus giver et godt sug i maven

Nyt bilhus giver et godt sug i maven

Af Kim Lesanner, Motormagasinet

P. Christensen har bygget et 3000 kvadratmeter nyt Mercedes Benz-bilhus i Middelfart indrettet med alt godt i luftudstyr, lifte og arbejdsstationer.

Planlægning
Når man bygger et Mercedes Benz-hus, er der mange krav, man skal leve op til, både med hensyn til selve byggeriet, men også til hvilket værkstedudstyr der skal til, når der arbejdes på det berømte bilmærke. Kun udstyr, der er godkendt af Mercedes-Benz, kan komme ind på værkstedet.

I Middelfart har den store Mercedes Benz-forhandler P. Christensen bygget et imponerende 3000 kvadratmeter nyt bilhus for at samle alt brugtvognssalg. I forvejen har virksomheden afdelinger i Padborg, Rødekro, Kolding og Odense.

Valget af leverandør af værkstedsudstyr til værkstedet er faldet på Stenhøj DK - blandt andet på grund af Stenhøjs store sortiment af værkstedsudstyr med Mercedes Benz-godkendelser.

- "Det har været et spændende projekt at være en del af. Vi har været helt nede i detaljerne og kigget grundigt på indretning, workflow og produktvalg og har fået lavet nogle gode løsninger, som har gjort husets indretning mere effektivt, og hvor værkstedet og resten af huset spiller sammen som en helhed, fortæller projektansvarlig ved Stenhøj DK", Lars Hillker Madsen.

Gode undergulvsløftere valgt
Værkstedet bliver udstyret med fire stk. Masterlift undergulvsløftere med 3,5 tons kapacitet.Der er mange gode grunde til at vælge undergulvsløftere, fremhæver Stenhøj.

De fylder først og fremmest mindre end for eksempel en 2-søjlet løfter eller en sakseløfter - og så har undergulvsløftere en hurtigere løftetid. Dertil er løfterne hydrauliske, hvilket giver mindre slid og billigere vedligeholdelse.

Undergulvløfterne giver også god ergonomi, da løftepunkterne er nemme og hurtige at placere, og der er rigtig god adgang til køretøjets kabine.

- "Mange ville nok vælge en sakselift til et klargøringsværksted, men undergulvsløfteren er et langt bedre valg", siger Lars Hillker Madsen.

Præcise arbejdsstationer
Værkstedet er indrettet med møbler fra italienske DEA, der er kendt for deres høje kvalitet og æstetiske look, der spiller perfekt sammen med udtrykket i hele huset. Og så er de praktiske - modulopbygning og den store bredde i sortimentet gør det muligt, at man kan sammensætte hver arbejdsstation præcis, som man ønsker. Hos P. Christensen er hver arbejdsstation f.eks. udstyret med håndvask, PC-arbejdsplads, integreret betjening af lift, trykluft og strøm.

Udsugningsarme på slæder
Udsugningen foregår via slædekanaler med udsugningsarme, der giver en fantastisk fleksibilitet på værkstedet.

Det er nemt at få udsugningen helt ind i kabinen når der arbejdes med kemi. Et højvakuum anlæg til støvsugning er næsten uundværligt på et klargøringsværksted. Udsugningen sker via slangeruller, der er placeret nedhængt fra loftet ved hver arbejdsstation.

Trykluft integreret i møbler
Trykluften leveres - naturligvis - fra en Stenhøj kompressor, som virksomheden er berømt for at producere, der er placeret i teknikrummet sammen med højvakuum anlægget for at minimere støj.

Der er etableret trykluft flere steder i huset; på værkstedet leveres trykluften fra luftslanger, der er integreret i DEA møblerne, hvor der også er etablere 230 V el-ruller.


Så skal der suges - den fleksible udsugningsarm, der er monteret på slædearme i loftet, kan nemt komme helt ind i køretøjet.

×