Padborg Dækcenter Firststop

Padborg Dækcenter Firststop

Padborg Dækcenter Firststop

Nyt dækcenter i Padborg

I sommeren 2019 slog Freddy Petersen dørene op til Padborg Dækcenter. Freddy har været i dækbranchen i snart 30 år og har nu taget springet som selvstændig efter at have været ved Superdæk i 26 år.

Dækcentret er kommet godt fra start og allerede nu er det godt gang i forretningen. En stor del af kunderne er fra den tunge sektor såsom lastbiler, entreprenørmaskiner og gaffeltrucks. ”Vi får også en del dæk ind fra andre værksteder der enten ikke har udstyret til at håndtere dem eller hjulene driller og de har brug for ekspertise” fortæller Freddy Petersen.

Men der er også plads til personbiler på værkstedet, hvor der er oprettet en dæklinje særskilt til personbiler. ”Vi vil gerne have flere personbiler ind, men lige nu kniber det med pladsen” fortæller Freddy.


Effektive dæklinjer med det rette udstyr
Freddy er en erfaren dæk-mand og ved hvad der skal til for at skabe et effektivt værksted. ”Jeg valgte Stenhøj, fordi jeg ved at de leverer udstyr i en ordentlig kvalitet og så har de god service. Jeg har valgt at investere i kvalitetsmærker som Corghi, Achon og AUTOPSTENHOJ til mit værksted, fordi jeg vil have noget der er slidstærk og som bare fungerer”, fortæller Freddy.


Undgå nedslidning

Den tætpakkede dæklinje er bygget op med stort fokus på ergonomi. Som dækmand skal man passe på sin ryg, da man nemt kommer til at lave mange tunge løft og vrid hen over en arbejdsdag. Derfor har det også været vigtigt for Freddy at vælge værkstedsudstyr der giver effektive arbejdsgange, hvor de gode arbejdsstillinger er tænkt ind i setup’et. ”Vi skal være på arbejdsmarkedet i mange år, så det handler om at undgå nedslidning så vidt muligt”, fortæller Freddy.

 

Dæklinjens opbygning
Hjulløfter og bordfritrykker fra Ahcon sikrer fuld ergonomi for operatøren, da alt arbejde med fritrykning af dæksiden foregår i fuldt oprejst arbejdsstilling. Hjulet ligger stabilt, sikkert og godt på bordpladen af fritrykkeren og sikrer derved markant nemmere fritrykning med færre skader på fælge som resultat.

Dækskifteren er en Corghi A224 monteret med en SP2000 og en BPT hjælpearm. Denne maskine er hurtig og stærk og fungerer perfekt i den effektive dæklinje.

Rullebord med pumpecomputer og sikkerhedsbur fra Ahcon sikrer et godt flow på dæklinjen.

Til afbalancering er der valgt en Corghi EM9380-C med automatisk opspænd. Denne maskine er en rigtig ”arbejdshest” som bare bliver ved og ved.

 

Der er penge i sporing!
Personvognsværkstedet inkluderer en 4-søjlet AUTOPSTENHOJ sporingslift, der sammen med Corghi Exact Blacktech 4-hjulsudmåler giver en god og effektiv arbejdsstation for 4-hjulsudmåling. Det tager ikke lang tid at konstatere om en bil er ude af sporing, så det er en klar mulighed for merindtjening når man har kunden i huset.

Derudover får dækcentret en del sporings-opgaver fra andre værksteder, som skal løses nu og her. Derfor har det været vigtigt at setup’et er hurtigt og effektivt.

 

Dækmaskiner til den tunge sektor
Corghi har et stort program netop til den tunge sektor. Padborg dækcenter har valgt en Corghi HD1400 Evolution, der er en stærk, fuld-automatisk og fuldhydraulisk dækskifter til at stå på værkstedet sammen med et Ahcon TBR1100 pumpebur og Corghi ET 66 der der er en kompakt og flytbar afbalanceringsmaskine. Dette setup sikrer effektivitet, hvilket der er brug for, når lastbilerne holder i kø foran portene. 

 

Service ude i marken
For at kunne yde sine kunder den bedste service og løse opgaver direkte ude i marken, har Freddy indbygget Corghis mobile AGT Tilt HD dækskifter i sin servicebil. Dækskifteren er udviklet specifikt til montage i en lukket servicebil, hvor dækskifteren vipper ud ad sidedøren. Den er komplet med diselgenerator og kompressor og behøver derfor ikke yderligere tilslutning.

Og Freddys ansatte er også rigtig glade for maskinen, da det gør arbejdet i marken meget lettere i forhold til at skulle skifte dækkene med håndkraft – er arbejde som er tungt og uhåndterligt. Igen har Freddy fokus på ergonomien: ”Jeg får mine kunder hurtigt videre og samtidig sikrer jeg gode arbejdsforhold for mine ansatte”.

×